Loopbaanadvies

Wanneer is loopbaanadvies nuttig?

Bij potentieelbeoordeling:
Deze medewerker kan meer aan. Wat is zijn potentieel, welke plek in de organisatie kan passen en hoe begeleiden we hem/haar daar naartoe? Of: Deze medewerker functioneert niet goed. Welke plaats in onze organisatie zou beter passen? In een loopbaanadvies helpen we de kandidaat daadwerkelijk in beweging te komen en verschillende alternatieven te concretiseren en onderzoeken.

Na reorganisatie:
Een medewerker is terecht gekomen op een functie die niet bevalt. Hoe kan hij/zij beter worden ingezet?

Bij beroepskeuze:
Een medewerker uit dat hij/zij door enkele loopbaanstappen nu heel precies weet wat hij/zij niet wil, maar wat wil hij/zij wel? Is er meer voor deze persoon in de wereld van werk en hoe kan hij/zij hierin een keuze maken?

Bij re-integratie:
Een situatie van werkloosheid of ziekte kan aanleiding zijn voor een heroriëntatie op de verdere loopbaan. Hoe kan iemand bijvoorbeeld weer comfortabel zijn weg vinden in het werkende leven na een depressie of burn out.

Onze werkwijze

Naast de vele instrumenten die bij een assessment kunnen worden ingezet (interviews, vragenlijsten, tests, simulaties, feedback enzovoort) beschikken wij ook over een database met uitvoerige en actuele informatie over beroepen en opleidingen in heel Nederland. Verder beschikken wij over rollenspellen die de gedachtegang rondom de loopbaan stimuleren en een groot aantal (huiswerk)opdrachten die gericht zijn op het onderkennen van motieven, waarden en drijfveren in arbeid. Bij methoden vindt u uitvoerige informatie over materialen en methoden die wij bij onze onderzoeken toepassen.

Tijdsverloop

Door de resultaatgerichte aanpak van Libertijn kan de doorlooptijd vaak beperkt zijn, al is die mede afhankelijk van de vraag en de energie die de kandidaat er zelf in steekt en kan steken. Een loopbaanadvisering kan zich afspelen in enkele dagdelen, maar duurt bij een volledige heroriëntering enkele weken. In enkele gevallen kan er ook sprake zijn van een oriëntatie die zich uitspreidt over enkele maanden. De behoeften van opdrachtgever en kandidaat zijn hierbij bepalend.

Locatie

Analyse en advies zal vrijwel altijd op de kantoren van Libertijn. Desgewenst kan ook op een andere locatie worden gewerkt.

Loopbaanadvies aanvragen

Heeft u interesse in loopbaanadvies of wilt u meer informatie ontvangen. Laat ons dit weten, via het onderstaande contactformulier kunt dit aangeven. Wij nemen zo snel mogelijk contact met u op.

Direct antwoord op uw vraag? Neem contact met ons op: 030 – 691 0367