Outplacement

Diverse aanpak

We onderscheiden ‘gedeeltelijk’ outplacement (oriëntatie op alternatieven en hulp bij sollicitaties) en ‘fullservice’ outplacement (begeleiding tot en met het vinden van een baan). Wij hanteren bij ons onderzoek een flexibele aanpak, die modulair is opgebouwd en voor iedere kandidaat op maat wordt toegesneden. Dit uiteraard in overleg met de opdrachtgever.

Onze werkwijze bij Outplacement

Het complete traject telt vier fasen:

Fase 1: analyse
We maken allereerst met de kandidaat de balans op. Persoonlijkheid, capaciteiten, vaardigheden en gedrag worden in kaart gebracht. Motivatie en patronen in de loopbaan brengen wij eveneens aan het licht. Uiteraard is er zonodig ook alle aandacht voor de emoties die gepaard gaan met een (gedwongen) afscheid. In feite draait het om vragen als ‘Wie ben ik, wat kan ik, wat wil ik?’ Bij methoden vindt u uitvoerige informatie over materialen en methoden die wij bij onze onderzoeken toepassen.

Fase 2: oriëntatie op de arbeidsmarkt
Hierin maken we de vertaalslag van de analyseresultaten naar de arbeidsmarkt. Welke plek(ken) sluit(en) het beste aan, hoe is de huidige arbeidsmarkt voor dit soort werk, hoe groot is de afstand van de kandidaat tot deze plaats, wat moet er gebeuren om daar te kunnen komen?

Fase 3: een plaats op de arbeidsmarkt (sollicitatie)
Nu wordt er specifiek aandacht besteed aan alle aspecten die te maken hebben met het veroveren van de gewenste positie op de arbeidsmarkt. Onderdelen zijn het schrijven van sollicitatiebrieven, het opstellen van het c.v. en het voeren van sollicitatiegesprekken. Kortom, alle do’s en dont’s van solliciteren komen aan bod. De consultant is in deze fase sterk stimulerend aanwezig en zal de kandidaat uitnodigen zoveel mogelijk kansen te benutten. Daarnaast zal jobhunting een belangrijk onderdeel zijn. Essentieel in deze fase is de activering van netwerken, zowel van Libertijn als van de cliënt. Garanties voor een baan zijn er weliswaar niet, maar de kansen zijn beduidend beter dan bij willekeurige sollicitaties.

Fase 4: ondersteuning op de nieuwe plek
Wanneer een kandidaat de gewenste plaats op de arbeidsmarkt heeft gevonden, laten we hem of haar niet zomaar los. De band die we met elkaar hebben opgebouwd schept betrokkenheid. De consultant is in deze fase dan ook op de achtergrond beschikbaar voor coaching. Hij/zij biedt alle ondersteuning om de kans van slagen in de nieuwe situatie zo groot mogelijk te maken. Is er naar het idee van de werkgever, kandidaat en consultant sprake van een goede fit, dan volgt het einde van de opdracht aan Libertijn.

Tijdsverloop

Libertijn garandeert tenminste één jaar begeleiding bij een volledig outplacement, tenzij anders met de opdrachtgever wordt afgesproken. Al naar gelang de fase waarin de kandidaat zich bevindt, zullen er vaker en/of langduriger contacten plaatsvinden. De frequentie wordt in goed overleg bepaald. De meeste mensen slagen erin binnen dat jaar een nieuwe plek te vinden.

Locatie

De gesprekken zullen doorgaans plaatsvinden op de locaties van Libertijn. Daar staan de kandidaat alle faciliteiten ter beschikking voor het vinden van een nieuwe plek op de arbeidsmarkt, zoals kantoorruimte, telefoon, kopieerapparaat en het gebruik van internet.

Meer informatie over Outplacement aanvragen

Heeft u interesse in Outplacement of wilt u meer informatie ontvangen. Laat ons dit weten, via het onderstaande contactformulier kunt dit aangeven. Wij nemen zo snel mogelijk contact met u op.

Direct antwoord op uw vraag? Neem contact met ons op: 030 – 691 0367