Organisatieontwikkeling

Organisatie-ontwikkeling

Veel voorkomende vragen

opzetten nieuwe organisatie
Hoe zorg ik ervoor dat mijn medewerkers ook echt een team gaan vormen? Hoe stuur ik op complementaire competenties en rollen binnen mijn organisatie? Hoe vergroot ik het lerend vermogen van medewerkers?

Inslaan nieuwe koers
Hoe vertaal ik de nieuwe koers naar het dagelijkse gedrag van medewerkers? Hoe doorbreek ik daarbij vaste patronen? Hoe zorg ik ervoor dat de goede mensen blijven? Wat betekent de nieuwe koers voor ons opleidingsbeleid?

Krimpen door bezuiniging
Hoe kunnen we met minder mensen toch ons werk goed blijven doen? Hoe vergroot ik de effectiviteit van mijn medewerkers? Hoe houd ik medewerkers onder hoge druk gemotiveerd? Wat is nodig om mijn medewerkers optimaal inzetbaar te maken?

Omgaan met groei
Hoe zorg ik in een grote organisatie dat alle medewerkers nog weten waaraan zij een bijdrage leveren? Hoe bewerkstellig ik de transitie van een pioniersfase naar een meer zakelijke fase? Hoe breng ik bij een fusie verschillende ‘bloedgroepen’ tot elkaar?

Reorganiseren
Wat betekent de reorganisatie voor het gedrag van individuele medewerkers? Hoe laat ik de nieuwe entiteiten effectief en efficiënt elkaar samenwerken? Op welke manier kunnen we de in- en uitstroom van (nieuwe) mensen vlot laten verlopen?

Reageren op incidenten
Hoe maak ik ontoelaatbaar gedrag binnen mijn organisatie bespreekbaar? Hoe weet ik of er sprake is van een incident of van structureel wanpresteren? Wat zijn eigenlijk de belangrijkste waarden binnen mijn organisatie?

Meer informatie over Organisatieontwikkeling

Heeft u interesse in Organisatieontwikkeling of wilt u meer informatie ontvangen. Laat ons dit weten, via het onderstaande contactformulier kunt dit aangeven. Wij nemen zo snel mogelijk contact met u op.

Direct antwoord op uw vraag? Neem contact met ons op: 030 – 691 0367